här

Ikea

Idag efter jobbet åkte vi (jag, Janni och Maja) till Ikea Bäckebol för att fira att lönen kommit och äta på den utsökta Ikea Restaurangen.



Förrätt: Tapas Skagen, 9 kr
Huvudrätt: Kötbullar med potatismos, 27 kr
Totalt: 36 kr. Svinbilligt och gott!

Efter maten hittade jag en hel del saker som fick följa med mig hem. Mest nödvändiga sådana som inte är så kul att visa upp i den här bloggen dock.

Jag köpte: en tvättkorg, skurhink och mopp, duschdrapperi, gardiner, klädgalgar, doftljus, blockljus, mindre ljus, dekorationsstenar, fat, 2 kuddar och säkert något mer som jag glömt nu.


Jag (i spegeln) fotar en snygg fondvägg.

Idag har vi förresten fått reda på att vi ska få hyra en tvåa på Linnégatan med inflytt 1 februari. Känns fantastiskt kul och jag är glad!

Grym låt


Den fula tårtan?

Nu är snart helgen slut. I fredags var det förfest hemma hos mig och sen utgång tillsammans med Julia och Alex. Igår mådde jag inte bra alls (feber och förkyld) så låg i sängen hela dagen (ensam) och plöjde igenom senaste säsongen av "Ensam mamma söker". Idag har jag och också legat i sängen hela dagen. Fast inte ensam, Jonnie har också mått dåligt.

För övrigt blev jag nyligen extremt förolämpad. Det här är en av tårtorna jag bakade på Jonnies födelsedag. Jonnie berättade nyss att han tycker att det är bland de fulaste tårtorna han någonsin sett :( Är den verkligen så ful?



Själv fick jag en sån här fin tårta av Jonnie och Maria & Magnus när jag fyllde år senast.


Så nästa gång Jonnie fyller år (om ca 2 månader) är därför målet att baka denna tårta. Då kan han ju inte bli missnöjd i alla fall? Annars är han efterbliven. Jag måste nog bara träna lite på mina bakkunskaper först.




Hur jag blev kär i dig

Vi träffades av en slump på en festival i smålands djupa skogar. Det hade regnat hela dagen men nu lyste solen över den enorma bilparkeringen där vi såg varandra första gången en eftermiddag i juli för två och ett halvt år sedan. Du och dina vänner hade liksom mina precis anlänt och kommande dag skulle festivalen äntligen dra igång. Du var full och tyckte därför att det var en utmärkt idé att vi skulle åka med i er bil till festivalområdet. Med en sträcka som annars hade tagit minst tjugo minuter och gå tyckte vi det också. Det resulterade i att ni satte upp ert tält jämte vårt och från den stunden umgicks vi alla tills det var dags att åka hem igen.

Det hände ingenting mellan oss under festivalvistelsen men jag märkte redan då att du var intresserad. Sista dagen precis innan vi åkte hem fick jag en bandaffisch av dig och jag minns att jag blev smickrad. Några dagar efter det la du till mig på Facebook vilket ledde till att vi började prata med varandra om allt och ingenting. Vi pratade i stort sett hela dagarna (förutom när vi jobbade) under flera veckors tid och tillslut bestämde vi oss för att ses.

I början var det lite stelt mellan oss och det klickade inte alls lika bra som under festivalen eller när vi pratade i telefon. Men trots stelheten fanns det något där som gjorde att vi båda ändå ville fortsätta träffas.

Och så en kväll när vi låg hemma hos dig i din lilla etta i Kungälv försvann all nervositet och stelhet. Plötsligt kändes dina kramar lite mer och jag blev varm av lycka varje gång vi kysstes. Vi sov ingenting på hela den natten. Tidigt nästa morgon körde du mig till Nils Ericsonterminalen och jag minns att jag höll din hand hela vägen och tänkte att jag aldrig ville släppa den.

Det var någonstans där på motorvägen mellan Kungälv och Göteborg som jag förstod att jag var kär. Så jävla kär i dig.


Jonnie Hästbloggar

Jag menar gästbloggar!

Tjena Emelies läsare!
Jag passar på att göra en bloggrape nu när jag har chansen.
Jonnie heter jag, 21 år gammal. Född o uppvuxen.

Jag har alltså ett riktigt fräscht rockband som i folkmun kallas Midlight. Här kan ni besöka oss:
www.midlightmusic.com
Jag har också en blogg som jag vill att ni kikar in på: www.jonnieutanh.blogspot.com
Förövrigt så ligger Emelie här bredvid mig och spelar Yatzy, ovetandes om att jag använder hennes blogg som reklamplats för mig och mina intressen. Men det går nog bra!
En trevlig sak som hänt idag är att Emelie blev nöjd med mitt filmval. Vi såg Hamilton - enligt mig den bästa svenska actionfilmen någonsin. För en gångs skull var både jag och frugan lyriska när vi gick ut från biosalongen.

En mindre trevlig sak som hänt idag är att Emelie fått för sig att kalla mig smeknamn som för tankarna till djurens värld. Dagens exempel: "Griseknoen"

Annars är allt frid och fröjd. Tack för att du läste!

// J.L

Känslan när man lägger upp massa annonser på tradera och ingen budar på dem.




Hej bloggen. Vill börja med att berätta att bion jag såg igår, "My week with Marilyn" helt klart är en sevärd film.

Igårkväll efter filmen kommer jag hem och bestämmer mig för att rensa lite i garderoben. Tar kort på en hel hög med kläder, skor och böcker. Anstränger mig sedan till tusen att redigera bilderna och skriva annonser till varje plagg/sko/bok.

Hinner "bara" lägga upp skorna, jackorna, en väska och en klänning. Men det är ju inte så bara tänker jag. Går och lägger mig med förhoppningen om att minst vara några hundralappar rikare. Morgonen därpå (alltså idag) åker jag till jobbet som vanligt. Efter att jag hämtat kaffe och vatten loggar jag in på tradera med en förväntsansfull känsla i kroppen för att se vilka som budat på mina annonser. Men min förväntansfulla känsla byts snabbt ut mot en helt annan.

Känslan när man lägger upp massa annonser på tradera och ingen budar på dem.

Nej, nu kanske jag måste betala istället för att tjäna pengar som jag trodde. 3 kronor per annons.

Om du är intresserad av vad jag säljer kan du klicka:  här, här, här, här, här, här, här, här, här, här.

Det här är en rubrik

Igår tänkte jag blogga, i förrgår tänkte jag blogga. Men mina ögon har varit för röda (av trötthet) och min hjärna och kropp har inte riktigt hängt med. Kommer knappt ihåg vad som hänt de senaste dagarna, eller jo. Igår var jag hemma hos Emelie och fick huvudrätt a.k.a pasta med svampsås och efterrätt a.k.a kladdkaka med vaniljglass serverat.

 

Ikväll: blir det bio med Maria.

Imorgon: bio med Jonnie och Pontus

På fredag: förfest hemma hos mig och sen utgång med Julia, Alex, Emelie (förhoppningsvis) och kanske någon mer.

 

Sen hoppas jag på att få ett positivt besked denna veckan också. Helst idag eller imorgon. Så håll tummarna för mig.


Kärt barn har många namn?



Låt mig presentera min kära pojkvän och sambo Jonnie. Jonnie älskar musik och spelar i band. Han har tjatat ett tag nu på att jag ska göra reklam för hans band så för att kolla in det och lyssna på deras nya låt klicka här.

Förutom musik så gillar Jonnie film, fotboll och matlagning. Sen finns det en annan sak han gillar också. Kanske mest av allt egentligen. Att retas.

Vi kan till exempel inte ta en enda fin bild utan att han ska göra fula miner.


Det finns nog heller ingen som har lurat mig så mycket som Jonnie. I början av vårt förhållande lurade han mig att han odlade marijuana och sålde till sina vänner (men det är en annan historia).

Det jag tänkte dela med mig av idag är alla smeknamn han brukar kalla mig. Måste 
erkänna att jag gillar några men ogillar starkt de flesta.

Here we go:

- Emelie
- Honeybee
- Pumabjörn
- Maria-Magdisen
- Maria-Magdalena
- Sockertopp
- Söt-Marie
- Bacon Lindeli
- Knåddi
- Knåbi
- Babyli
- Babylisa/n
- Lilltjejen
- Big Ladyli
- Babe-Mari
- Emelisa
- Pusseli
- Krosseli
- Kaskelotten
- Valrossen
- Älsklingstjejen
- Pömesli

Och nu i helgen har jag blivit kallad för Knåski 2000 gånger.  Tror inte att jag behöver säga mer än att det inte har varit ett uppskattat smeknam.

Men trots allt jag behöver stå ut med varje dag så älskar jag dig ändå <3 <3 <3

(Och nu hinner jag inte skriva mer för Jonnie ska åka och repa och jag ska äta lasange med Maria och Magnus som vi fortfarande är kvar hos).

Pasta linguini med räkor

Tänkte dela med mig av mitt favoritrecept pasta linguini med räkor som vi lagat till Maria och Magnus ikväll.
Kommer inte skriva exakta mått eftersom det oftast blir godast om man smaksätter efter behov. Vi älskar stark mat så om du inte gör det ska du inte ha i lika mycket kryddor ;)

Du behöver följande till ca 4 personer:
- Färsk basilika (typ hela)
- Två vitlöksklyftor
- Ca en och en halv piri piri (om du inte gillar stark mat kan du skippa detta helt)
- Ett paket coctailtomater
- Ett halv paket pasta linguini. Vi brukar ha fullkorn men det blir gott med vanlig linguini också.
- Ca 600 gram frysta räkor.

Koka upp en kastrull med vatten. Om du som vi aldrig kommer ihåg att tina maten innan det är dags att tillaga den går det lika bra att värma de frysta räkorna i micron någon minut så isen försvinner. Hacka sedan kryddorna och dela tomaterna på mitten.


Lägg i pastan i kokande vatten. Koktiden är 11-12 minuter.


Värm upp en stekpanna och häll i kryddorna.


Häll i räkorna efter några minuter.


Häll på tomaterna när det börjar se färdigt ut. Om någon undrar varför det står två kastruller på spisen är det för att vi råkade koka för lite pasta.


Denna bilden har mest ett estetiskt syfte.


När pastan kokat klar ska du hälla lite pastavatten i stekpannan. Häll sedan i pastan och rör om. Färdigt att servera!


Ät och njut!



För ett år sedan

För ett år sedan fanns det snö. Snö i mängder. Vi bodde i Sävedalen i en skruttig källarlägenhet där hyllorna ramlade ner från väggarna och köket inte var färdigbyggt. Jag hade nyligen börjat på mitt nuvarande jobb och Jonnie hade precis sagt upp sig från sitt. Vi hade hund. Jonnie tränade på sina kokkonster och drack coca cola i mängder. Jag var den som diskade för det mesta samtidigt som jag försökte komma på vad jag ville "bli när jag blev stor". Jag funderar fortfarande.


Min dag i statusuppdateringar

Nu är jag inte den som är speciellt aktiv på Facebook men om jag hade varit det hade dagens statusuppdateringar sett ut såhär:

"Folk som klär sig som biljettkontrollanter. Hur tänker ni? Mitt hjärta är nära att hoppa ur bröstkorgen varje gång en lookalike kliver på bussen". - På bussen, i närheten av Olskroken.

"Vi lunchar som vanligt på Jensens och det är lika gott som vanligt". - På Jensens Böfhus, i närheten av Brunnsparken.

"Jonnie och hans vän spelar in nya låtar i vardagsrummet och jag sitter ensam i köket (utan dator) och förundras hur tråkigt man kan ha utan teknikprylar tillhands". - På köket, i närheten av Kålltorp.

"Har bakat kladdiga kladdmuffins av det godaste slaget och nu blir det film med Jonnie". - På sängen, i närheten av Kålltorp.


Nu blir det film

Äter hallonsorbéglass och tycker livet är bajs. Vi ska se på film. Jonnie vill som vanligt se en övernaturlig thriller-serie om en detektiv med en psykiskt sjuk pappa som det bor en ailien i, och jag vill som vanligt se en feelgood film om en halvt misslyckad tjej eller kille som tillslut hittar kärleken. Eftersom vi sällan kommer överens brukar det bli westernfilmer. Hejdå.


Ny dagbok på nätet.

Det här är min nya dagbok på nätet. Nu kör vi.

RSS 2.0